العودة   منتديات أخفي غلاك > المنتديات العامـه > منتدى اللغات والترجمة ، language room


منتدى اللغات والترجمة ، language room تعلم اللغة الانجليزية ، الفرنسية، الإيطالية، اليابانية ، الترجمة

إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم منذ /31-10-2011, 07:16 AM   #1

M!$$ An9eL

[ مراقبة عامة ]

الصورة الرمزية M!$$ An9eL

 
+  عُضويتيّ : 6502
+  تسجيليّ : Sep 2008
+  الجنس: Female ~
+  مُشآركاتيّ : 3,171
+  نقاطي: 455446
+  تقييمي : M!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدود
+  دولتي : Canada ~
+  مزاجي :
+ أوسمتيمميز الـ MSN مميز ادوات التصميم مميز الافلام والمسلسلات مميز صور التصاميم 

 

 


M!$$ An9eL غير متواجد حالياً
شرح Adjective Clauses | Adjective Clauses lesson

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بهالموضوع راح اشرحلكم عن الـ Adjective Clauses بطريقة مبسطه :)
+ شرح ثاني فيديو

اول ششيَ ،

Adjective Clauses

An adjective clause—also called an adjectival or relative clause— is more like to use :
[who, whom, whose, that, or which] or a relative adverb [when, where].


who = we use it for a person , a pet that has a name .
whom = we can use it like who , but will make people think that your snooty !
the best way to use whom is after ( to \ for \ of \ with) .

for example :
to whom
for whom
with whom
of whom

to whom have you been talking?
the answer should be : You have been talking to him

He sent gifts to his granddaughter, of whom he was fond.
He sent gifts to his granddaughter; he was fond of her.

whose :

we use whose for ownership.
for example :

whose pen is this ?
it's Lilly's .

whose car is this ?
it's Taylor's

that \ which :

both are similar, but the only difference is : we use that for everything
but we can't use which just the way we use that .

1. I love movies. Movies are exciting.

Answers: I love movies that are exciting.

I love movies which are exciting.

another example:

2. She is the lady. The lady helped me find the magazine I was looking for.

Answers: She is the lady who helped me find the magazine I was looking for.

She is the lady that helped me find the magazine I was looking for.

with she (a person) we don't use which.


So, here are the rules:

If the NOUN is a then we use
person >> who or that
[thing >> which or that
time word >> when or which or that
place >> where or which or that


Rules to Remember!

1
Adjective clauses are adjectives. However, they look like sentences because they have verbs and nouns. Adjective clauses are placed AFTER the noun they are describing.

Example:

The music that I listen to is rock and roll.
2
When you use adjective clauses, you often need a word that connects the noun with the adjective clause. The word acts like glue and keeps the noun and the adjective clause together. This word is called the relative pronoun.

When the noun is a person, use that or who.

When the noun is a thing, use that or which.

Example:

Cars which run on electricity are very efficient.
3
Sometimes, you don’t need the RP. A good rule to remember: If the word after the RP is a verb, you must have the RP there. If the word after the RP is not a verb, you probably don’t need it.

Example:

I just bought the book that you recommended.

The word after the RP is you. You is not a verb. Therefore, the following sentence is also correct.

I just bought the book you recommended.
4 When the noun is a proper name (and begins with a capital letter), do NOT use that.

Example:

Mount Everest, which is the highest mountain in the world, is very dangerous to climb.
5 Some adjective clauses are necessary in the sentence; some adjective clauses are not necessary, but they are used just to give extra information. When the adjective clause is NOT necessary, use commas. When the adjective clause IS necessary, don’t use commas.
6 In addition, when the adjective clause is not necessary at all (it just adds extra information), that is usually not used.

Example:

New York's Long Island, which is shaped like a fish, has a booming real estate market.
7 Do not include the noun or use a pronoun that refers to the noun you are describing.

Example:

The speech was too long. My friend gave it.

The speech which my friend gave was too long. (no it.)





Here are some more examples:

1. I love movies. Movies are exciting.

Answers: I love movies that are exciting.

I love movies which are exciting.

2. Do you have a dog? The dog is large with white fur.

Answers: Do you have a dog that is large with white fur?

Do you have a dog which is large with white fur?

3. She is the lady. The lady helped me find the magazine I was looking for.

Answers: She is the lady who helped me find the magazine I was looking for.

She is the lady that helped me find the magazine I was looking for.

4. Mount Everest is very dangerous to climb. Mount Everest is the highest mountain in the world.

Answer: Mount Everest, which is the highest mountain in the world, is very dangerous to climb.

5. Cars are very efficient. The cars run on electricity.

Answers: Cars which run on electricity are very efficient.

Cars that run on electricity are very efficient.

6. Dr. Jones writes books. Dr. Jones is a retired university professor.

Answer: Dr. Jones, who is a retired university professor, writes books.

7. This is the ring. My mother gave me the ring for my wedding.

Answers: This is the ring that my mother gave me for my wedding.

This is the ring which my mother gave me for my wedding.

This is the ring my mother gave me for my wedding.

8. New York's Long Island has a booming real estate market. Long Island is shaped like a fish.

Answer: New York's Long Island, which is shaped like a fish, has a booming real estate market.

9. The manager is from Brazil. She is in my office.

Answers: The manager who is in my office is from Brazil.

The manager that is in my office is from Brazil.

10. The music is rock and roll. I listen to the music.

Answers: The music that I listen to is rock and roll.

The music which I listen to is rock and roll.

The music I listen to is rock and roll.



Watch this :



Adjective clause practice:

1 - here
2 - here
3 - here
4 - here











by : M!$$ An9eL



 

 

 


  رد مع اقتباس
قديم منذ /31-10-2011, 08:10 AM   #2

Meisha
غـلاگ ذهـبـي

الصورة الرمزية Meisha

 
+  عُضويتيّ : 34603
+  تسجيليّ : Oct 2011
+  الجنس: Female ~
+  مُشآركاتيّ : 712
+  نقاطي: 587
+  تقييمي : Meisha مبدع بلاحدودMeisha مبدع بلاحدودMeisha مبدع بلاحدودMeisha مبدع بلاحدودMeisha مبدع بلاحدودMeisha مبدع بلاحدود
+  دولتي : Saudi Arabia ~
+  مزاجي :
+ أوسمتي

 

 


Meisha غير متواجد حالياً

افتراضي رد: شرح Adjective Clauses | Adjective Clauses lesson

Tha^.^nks




 

 

 


  رد مع اقتباس
قديم منذ /31-10-2011, 04:42 PM   #3

M!$$ An9eL

[ مراقبة عامة ]

الصورة الرمزية M!$$ An9eL

 
+  عُضويتيّ : 6502
+  تسجيليّ : Sep 2008
+  الجنس: Female ~
+  مُشآركاتيّ : 3,171
+  نقاطي: 455446
+  تقييمي : M!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدودM!$$ An9eL مبدع بلاحدود
+  دولتي : Canada ~
+  مزاجي :
+ أوسمتيمميز الـ MSN مميز ادوات التصميم مميز الافلام والمسلسلات مميز صور التصاميم 

 

 


M!$$ An9eL غير متواجد حالياً
افتراضي رد: شرح Adjective Clauses | Adjective Clauses lesson

ممنورهَ ، !




 

 

 


  رد مع اقتباس
قديم منذ /01-11-2011, 06:30 PM   #4

متمردهـ قويدرية
غـلاگ جـديـد

الصورة الرمزية متمردهـ قويدرية

+  عُضويتيّ : 34945
+  تسجيليّ : Oct 2011
+  الجنس: Female ~
+  مُشآركاتيّ : 51
+  نقاطي: 16
+  تقييمي : متمردهـ قويدرية
+  دولتي : Algeria ~
+  مزاجي :
+ أوسمتي

 

 


متمردهـ قويدرية غير متواجد حالياً

افتراضي رد: شرح Adjective Clauses | Adjective Clauses lesson

ممتَنَهْ لِرُوحك يَآ الغلَا
بوركت يمنآك
دُمت



 

 

 


  رد مع اقتباس
قديم منذ /05-11-2011, 02:56 AM   #5

 
+  عُضويتيّ : 31706
+  تسجيليّ : Jun 2011
+  الجنس: Female ~
+  مُشآركاتيّ : 2,635
+  نقاطي: 842
+  تقييمي : بان فيراس مبدع بلاحدودبان فيراس مبدع بلاحدودبان فيراس مبدع بلاحدودبان فيراس مبدع بلاحدودبان فيراس مبدع بلاحدودبان فيراس مبدع بلاحدودبان فيراس مبدع بلاحدود
+  دولتي : Saudi Arabia ~
+  مزاجي :
+ أوسمتي

 

 


بان فيراس غير متواجد حالياً

افتراضي رد: شرح Adjective Clauses | Adjective Clauses lesson

كل الشكر والتقدير
على


الموضوع..>.÷÷
المميز
>>ــــ


ــــــــــــــ وووو


كثير كثير راقتلي...>>


بنتضار كل جديدك بكل الود

ـــــــــ تحياتي!!. بنت جده وهواي غير غير




 

 

 


  رد مع اقتباس
قديم منذ /15-03-2012, 08:10 PM   #6

العطاري
غـلاگ جـديـد

+  عُضويتيّ : 37321
+  تسجيليّ : Mar 2012
+  الجنس: Male ~
+  مُشآركاتيّ : 1
+  نقاطي: 10
+  تقييمي : العطاري
+  دولتي : Jordan ~
+  مزاجي :
+ أوسمتي

 

 


العطاري غير متواجد حالياً

افتراضي رد: شرح Adjective Clauses | Adjective Clauses lesson

:wh_7307350 4::a5f i201:
thanks alot




 

 

 


  رد مع اقتباس
قديم منذ /16-03-2012, 07:04 PM   #7

امل وليد
غـلاگ مآســي

الصورة الرمزية امل وليد

 
+  عُضويتيّ : 33566
+  تسجيليّ : Aug 2011
+  الجنس: Female ~
+  مُشآركاتيّ : 2,111
+  نقاطي: 2106
+  تقييمي : امل وليد مبدع بلاحدودامل وليد مبدع بلاحدودامل وليد مبدع بلاحدودامل وليد مبدع بلاحدودامل وليد مبدع بلاحدودامل وليد مبدع بلاحدودامل وليد مبدع بلاحدودامل وليد مبدع بلاحدودامل وليد مبدع بلاحدودامل وليد مبدع بلاحدودامل وليد مبدع بلاحدود
+  دولتي : Saudi Arabia ~
+  مزاجي :
+ أوسمتي

 

 


امل وليد غير متواجد حالياً

افتراضي رد: شرح Adjective Clauses | Adjective Clauses lesson

مشكووووووره والله يعطيك الف عافيه




 

 

 


  رد مع اقتباس
قديم منذ /16-03-2012, 07:16 PM   #8

ђά๓๓ά๓

[ مشرف قسم الرياضة ]

الصورة الرمزية ђά๓๓ά๓

 
+  عُضويتيّ : 36256
+  تسجيليّ : Jan 2012
+  الجنس: Male ~
+  مُشآركاتيّ : 6,455
+  نقاطي: 9265
+  تقييمي : ђά๓๓ά๓ مبدع بلاحدودђά๓๓ά๓ مبدع بلاحدودђά๓๓ά๓ مبدع بلاحدودђά๓๓ά๓ مبدع بلاحدودђά๓๓ά๓ مبدع بلاحدودђά๓๓ά๓ مبدع بلاحدودђά๓๓ά๓ مبدع بلاحدودђά๓๓ά๓ مبدع بلاحدودђά๓๓ά๓ مبدع بلاحدودђά๓๓ά๓ مبدع بلاحدودђά๓๓ά๓ مبدع بلاحدود
+  دولتي : Brazil ~
+  مزاجي :
+ أوسمتيمميز الاخبار 

 

 


ђά๓๓ά๓ غير متواجد حالياً
افتراضي رد: شرح Adjective Clauses | Adjective Clauses lesson

ماشاء الله عليك شرح روعه
المدرس ياليته عندنا < عز الله ماشرح حرف 1 من عيالنا ههه
سلمت يا مراقبتنا
+
ودي



 

 

 


  رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
adjective clauses adjective clauses adjective clauses adjective clauses, درس شرح adjective clauses | adjective clauses lesson, m!$$ an9el m!$$ an9el m!$$ an9el, m!$$ an9el m!$$ an9el m!$$ an9el m!$$ an9el m!$$ an9el m!$$ an9el, شرح adjective clauses | adjective clauses lesson, شرح adjective clauses | adjective clauses lesson شرح adjective clauses | adjective clauses lesson

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
No one like me ! | Lesson •ṇόόт دروس فوتوشوب - دروس تصميم وجرافيكس 87 18-03-2011 03:08 AM
NEW Lesson αĻиαяјiѕ دروس فوتوشوب - دروس تصميم وجرافيكس 15 11-02-2011 03:38 AM
my lesson mms .. Hala دروس فوتوشوب - دروس تصميم وجرافيكس 3 22-07-2010 05:49 AM
Lesson Mms Nno دروس فوتوشوب - دروس تصميم وجرافيكس 8 02-04-2010 06:43 PM
second lesson ~ طنط عنآيآت دروس فوتوشوب - دروس تصميم وجرافيكس 12 04-02-2010 06:23 PM


الساعة الآن 10:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.